kolmapäev, 27. mai 2015

Millega on kõige parem reisida

Nagu eelnevalt räägitud, siis suvi on tulemas ning käes on puhkuste aega - inimesed soovivad reisida. Kuna Eestis on üpriski hea infrastruktuur, siis võimalusi selleks on mitmeid. Samas tekkib küsimus, et milline on õige parem reisimisviis?
Eesti on suhteliselt väike riik ning seetõttu võib ette öelda, et õhulennud siia loetellu ei kuulu. Miks? Sellepärast, et Eestis on ainult mõned lennujaamad ning helikopteriga sõitu saavad endale lubada vähesed. Samas on see aega kokkuhoidev, kuid Eestis reisides peab eelkõike olema sooviks tutvumine Eesti enda loodusega.
Sellest järeldades on parim reisimise viis auto. Ka sellega reisimise võib jagada kahte liiki. Üks on oma auto või siis teine on rentida endale auto, eelkõike näiteks haagissuvila. Sellega on kahtlemata õige parem avastada Eestit ning selle loodust. Oma autoga pääseb enamasti lihtsalt ligi kõikidele kohtadele mida soovida. Lisaks ei pea palju muretsema teiste pärast. Autoga reisimine ei ole ökonoomne ning on palju kallim kui näiteks bussiga liikumine. Samas peab bussiga reisides arvestama seda, et bussid liiguvad kindla ajagraafikuga ning peatuvad kindlates kohtades. Bussiga reisimine sobib eelkõike neile kellel on kindel ning kitsas eelarve. Arvestama peab sellega, et reisi peab planeerima täpsusteni, mis tähendab, et piletid võiks osta ette. See garanteerib kindla sõidu.

Peale sõiduteede saab Eestis liikuda ka rongiga, mis on vast üks lahedamaid ja nostalgilisemaid viise. Rongid ei sõida ühte teekonda päevad palju kuid nad pakuvad mugavust ning rohkem ruumi. See on hea viis, kui soovitakse näiteks reisida seltskonnaga, sest siis saab koos kenasti aega veeta. Lisaks mahuvad rongi näiteks ka jalgrattad, kui soovitakse reisida teisse Eesti otsa.

Jalgrattaga reisimine on vast üks huvitavamaid reisimisviise. Pigem võiks seda kutsuda matkaks, sest siis peaks kindlasti kaasa võtma telgi, söömisasjad ja riided ning kõik need kinnitama jalgrattale. Samas on jalgrattaga matkamine Eestis kui ka mujal maailmas väga populaarne. See on vahest kõige parem viis Eesti loodusega tutvumiseks. Endale saab ka ööseks rentida erinevaid matkamajasid ning RMK-l on olemas päris kena valik.


Kui eesmärgiks on reis Eestis siis peaks eelkõike panema paika selle kuhu soovitakse minna, mis on eelarve ning kui kaua reisiks võib kuluda. Siis võiks hakata mõtlema transpordile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar